1 min read

Mini paštica s puranom v kremni omaki po primorsko

pastica_wm

Mini paštica s puranom v kremni omaki po primorsko

* od 11. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi izdelki * mesno - puran * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • PURANJI FILE 100 g
  • KORENČEK 1 večji
  • ČEBULA 1/2 manjše
  • ČESEN 1 strok
  • GOMOLJNA ZELENA 1 manjši košček
  • POR beli del, 1 manjši košček
  • KREMNI SIR 1 jušna žlica
  • ORIGANO&BAZILIKA&MAJARON skupaj 1 zravnana jušna žlica
  • PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 čajna žlička
  • MINI TESTENINE poljubno, 200 g
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica

Instructions
 

  • Na vodi podušimo koščke purana; ko meso spremeni barvo, dodamo nasekljano čebulo in česen, nekajkrat premešamo in pustimo na srednjem ognju, da čebula postekleni.
  • Dodamo začimbe, prilijemo vodo, vmešamo paradižnikovo mezgo in pokrito na majhnem ognju dušimo 4-5 minut.
  • Mesu nato dodamo na drobno nasekljano zeleno, korenček in por.
  • Premešamo in ponovno pokrijemo ter dušimo 10 minut.
  • Po tem času primešamo kremni sir, pokrijemo in pustimo še slabih 5 minut, da se sir in zelenjava malo pokuhata.
  • Medtem skuhamo testenine, odcedimo in primešamo omaki.

Dodaj odgovor