1 min read

Čičerikin kari s cvetačo in porom, bulgur

cikerikin kari_wm

Čičerikin kari s cvetačo in porom, bulgur

* od 12. meseca dalje * brez mlečnih izdelkov * z glutenom *brez jajc * vegansko
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • CVETAČA 1/4 srednje velike glave
  • ČIČERIKA predhodno kuhana, 100 g
  • POR beli del, 1 manjši kos
  • KOLERABA 1/4 srednje velike glave
  • ČEBULA 1/2 manjše
  • ČESEN 1 strok
  • KORIANDER ščep
  • KURKUMA ščep
  • GORČIČNA SEMENA nekaj zrnc
  • KAJENSKI POPER mini ščep
  • INGVER ščep
  • ORIENTALSKA KUMINA ščep
  • BULGUR 100 g
  • KOKOSOVO MLEKO 200 ml
  • SEZAMOVO OLJE 1 jušna žlica

Instructions
 

  • V skodelici zmešamo začimbe; previdno dozirajmo s kajenskim poprom, ker je pekoč. Dodamo polovico žlice olja, preostalo polovico pa vlijemo v ponev, ki jo segrejemo na srednjem ognju in vlijemo začimbno mešanico v posodo.
  • Ko začimbe zadišijo (v dobri minuti), stresemo nasekljano čebulo in česen, premešamo, pazimo, da se nam ne zažge. Ko česen zadiši, damo v posodo preostalo zelenjavo, narezano na male koščke in zalijemo s kokosovim mlekom.
  • Kuhamo dobrih 20 minut, da se cvetača zmehča, nato pa dodamo še čičeriko.
  • Kuhamo še dobrih 5 minut.
  • Medtem ko se kari kuha, posebej skuhamo bulgur. Postrežemo s svežim porom.

Dodaj odgovor