Cvetačni riž z lečo in goveji zrezki s korenčkom in stročjim fižolom
1 min read

Cvetačni riž z lečo in goveji zrezki s korenčkom in stročjim fižolom

goveji zrezki v omaki strocji fizol korencek, cvetacni riz_wm

Cvetačni riž z lečo in goveji zrezki s stročjim fižolom in korenčkom

* od 11. meseca dalje (če otrok ne uživa še gorčice, jo izpustimo) * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * mesno – govedina * brez jajc
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 30 minutes
Servings 2

Ingredients
  

  • GOVEJI ZREZKI 150 g
  • ČEBULA 1 manjša
  • KORENČEK 2 manjša
  • STROČJI FIŽOL zmrznjen, 1 velika pest
  • MOKA polbela, 2 zravnani jušni žlici
  • RIŽ basmati, 150 g
  • CVETAČA nekaj cvetk
  • RDEČA LEČA 1 jušna žlica
  • MAJARON ščep
  • GORČICA 1 čajna žlička (če otrok ne uživa še gorčice, jo izpustimo)
  • RDEČA PAPRIKA ščep
  • RASTLINSKO OLJE 1 jušna žlica

Instructions
 

  • Na segretem olju na hitro popražimo zrezke; ko spremenijo barvo, jih odstavimo v drugo posodo.
  • V ponev damo nasekljano čebulo in začimbe, zalijemo z malo vode in podušimo čebulo, da se malo zmehča. Zrezke vrnemo v ponev, jih pomokamo, še malo prepražimo, nato pa zalijemo z dovolj vode, da so prekriti in vmešamo žličko gorčice.
  • Pokrijemo ter kuhamo na majhnem ognju vsaj dobro uro (odvisno od trdote mesa), vsake toliko premešamo. Po tem času dodamo narezan korenček in stročji fižol.
  • Pustimo še 15 minut in preverimo, ali so zrezki že dovolj mehki, sicer jih pustimo še pol ure, po potrebi pa tudi več.
  • Če je potrebno, dolijemo še vodo, če se omaka preveč zgosti.
  • Medtem skuhamo riž skupaj z lečo. Proti koncu, ko je že riž skoraj zmehčan, dodamo naribano cvetačo.
  • Premešamo in pustimo pokrito še nekaj minut, da se riž malo napihne.

One thought on “Cvetačni riž z lečo in goveji zrezki s korenčkom in stročjim fižolom

Dodaj odgovor