1 min read
Cvetačni riž z lečo in goveji zrezki s korenčkom in stročjim fižolom
Cvetačni riž z lečo in goveji zrezki s stročjim fižolom in korenčkom
* od 11. meseca dalje (če otrok ne uživa še gorčice, jo izpustimo)
* z glutenom
* brez mlečnih izdelkov
* mesno – govedina
* brez jajc
Ingredients
- GOVEJI ZREZKI 150 g
- ČEBULA 1 manjša
- KORENČEK 2 manjša
- STROČJI FIŽOL zmrznjen, 1 velika pest
- MOKA polbela, 2 zravnani jušni žlici
- RIŽ basmati, 150 g
- CVETAČA nekaj cvetk
- RDEČA LEČA 1 jušna žlica
- MAJARON ščep
- GORČICA 1 čajna žlička (če otrok ne uživa še gorčice, jo izpustimo)
- RDEČA PAPRIKA ščep
- RASTLINSKO OLJE 1 jušna žlica
Instructions
- Na segretem olju na hitro popražimo zrezke; ko spremenijo barvo, jih odstavimo v drugo posodo.
- V ponev damo nasekljano čebulo in začimbe, zalijemo z malo vode in podušimo čebulo, da se malo zmehča. Zrezke vrnemo v ponev, jih pomokamo, še malo prepražimo, nato pa zalijemo z dovolj vode, da so prekriti in vmešamo žličko gorčice.
- Pokrijemo ter kuhamo na majhnem ognju vsaj dobro uro (odvisno od trdote mesa), vsake toliko premešamo. Po tem času dodamo narezan korenček in stročji fižol.
- Pustimo še 15 minut in preverimo, ali so zrezki že dovolj mehki, sicer jih pustimo še pol ure, po potrebi pa tudi več.
- Če je potrebno, dolijemo še vodo, če se omaka preveč zgosti.
- Medtem skuhamo riž skupaj z lečo. Proti koncu, ko je že riž skoraj zmehčan, dodamo naribano cvetačo.
- Premešamo in pustimo pokrito še nekaj minut, da se riž malo napihne.
One thought on “Cvetačni riž z lečo in goveji zrezki s korenčkom in stročjim fižolom”