1 min read
Krompirjeva juha s špinačo in piščancem
Krompirjeva juha s špinačo in piščancem
* od 7. meseca dalje
* brez glutena
* z mlečnimi izdelki* (opombe spodaj)
* mesno - piščanec
* brez jajc
Ingredients
- KROMPIR 3 veliki
- ŠPINAČA mlada v listih, 100 g
- PIŠČANEC 50 g
- KISLA SMETANA* opombe spodaj, 1 jušna žlica
- ČEBULA 1/2 manjše
- ČESEN 1 velik strok (lahko tudi več)
- PIMENT ščep
- MUŠKATNI OREŠČEK ščep
- RDEČA PAPRIKA v prahu, ščep
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 čajna žlička
- LANENO OLJE 1 čajna žlička
Instructions
- Najprej skuhamo narezan krompir skoraj do mehkega. Odcedimo.
- V posodi na malo vode, toliko, da prekrijemo dno na največjem ognju podušimo nasekljano čebulo in česen ter vse začimbe. (Po potrebi dodamo še malo vode, če prehitro izpari).
- Špinačne liste dobro operemo, jih damo v vrelo vodo, pustimo 2-3 minute in odstranimo. Dobro odcedimo in prihranimo.
- Ko se čebula zmehča, na njej podušimo male koščke piščanca, največ 10 minut. Koščke piščanca odstranimo in prihranimo.
- V isto posodo damo krompir, prilijemo vodo, da je krompir prekrit, vmešamo paradižnikovo mezgo in kislo smetano. Kuhamo še 5-7 minut oz. toliko časa, da je krompir mehek.
- Zmiksamo v gladko juho, lahko pa pustimo nekaj koščkov še vidnih.
- Vmešamo špinačo in piščanca, prelijemo z oljem in postrežemo.
Notes
Mlajšim od 12. mesecev jed pripravimo brez kisle smetane.