Kaki Panna Cotta: Sladica, ki prepriča tudi največje skeptike
2 mins read

Kaki Panna Cotta: Sladica, ki prepriča tudi največje skeptike

Kaki panna cotta

Tudi ti spadaš med tiste, ki kaki gledajo s sumničavim očesom? “Kaj naj sploh počnem s tem čudnim sadežem?” se sprašuješ, ko ga v trgovini opazuješ v vsej njegovi oranžni veličini. Priznam, še pred kratkim sem bila ena izmed vas. Ampak naj vam povem skrivnost – kaki je kot tisti introvertiran prijatelj, ki na zabavi najprej sedi v kotu, nato pa z enim komentarjem osvoji ves prostor. Takoj, ko mu daš priložnost, ti pokaže svojo čarobnost.😉

In kje je kaki najbolj čaroben? V sladici, seveda! Predstavljam ti kaki panna cotto – preprost, eleganten, in predvsem božanski način, kako porabiti zrele kakije. Ta sladica ni samo za ljubitelje sadja, ampak tudi za tiste, ki se običajno izogibajo vsemu, kar ne vsebuje čokolade. In kar je najboljše: ne vsebuje (dodanega) sladkorja, zato je primerna tudi za kakšno malico in za vse, ki se sladkorju izogibamo(te). 😇

Kaki panna cotta

VEGETARIJANSKI

BREZ JAJC

OD 12 MESECA STAROSTI 

ČAS PRIPRAVE: 10 MIN

ČAS HLAJENJA: min. 90 minut

TEŽAVNOST: 1/3 

ZA 3 OSEBE

Kaki panna cotta

KAJ POTREBUJEM

  • 250 ml smetane za stepanje
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • Sok limone po okusu
  • 250 g grškega jogurta (nesladkanega)
  • 4 lističi želatine
  • 2 večja zrela kakija

KAKO TO GRE

1. Želatino pripravi po navodilih na embalaži (lističe namočiš v hladno vodo za 5 minut, lahko uporabiš tudi želatino v prahu)
2. V kozici segrevaj smetano na nizki temperaturi, vendar pazi da ne zavre.
3. Ko je smetana primerno segreta, dodaj vanilijev ekstrakt in limonin sok. Mešaj, da se poveže.
4. V smetano vmešaj ožeto želatino in mešaj, dokler se popolnoma ne raztopi.
5. Smetano malo ohladi, sedaj vmešaj še grški jogurt in s pripravljenim napolni kozarčeke. 
6. Postavi v hladilnik vsaj za uro in pol
7. Ko se panna cotta dobro strdi, zblendaj še kaki in ga vlij na vrh. Dober tek😍