1 min read

Koromačeva juha z ajdovim kruhkom z orehi

koromaceva juha, ajdovcek z orehi_wmkoromaceva juha, ajdovcek z orehi1_wm

Koromačeva juha z ajdovim kruhkom z orehi

* od 10. meseca dalje * brez mlečnih proizvodov * z glutenom * vegansko * brez jajc
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 2

Ingredients
  

za juho

  • KOROMAČ 300 g
  • KROMPIR 100 g
  • KORENČEK 1 srednje velik
  • KURKUMA 2 ščepca
  • ŽAFRANIKA mini ščep
  • DROBNJAK ščep
  • MAJARON ščep
  • ---

za ajdov kruhek

  • AJDOVA MOKA 2 jušne žlice
  • POLNOZRNATA PŠENIČNA MOKA 1 jušna žlica
  • SOL ščep
  • VINSKI KAMEN 1 čajna žlička
  • OLIVNO OLJE 1 jušna žlica
  • OREHI DROBLJENI, 1 jušna žlica

Instructions
 

  • Ajdovo moko v skledi polijemo z vročo vodo (največ 1dcl), dobro razmešamo in počakamo, da se delno ohladi.
  • Nato ji dodamo pšenično moko, sol, vinski kamen, olje in drobljene orehe.
  • Dobro premešamo in pečemo v mikrovalovki na 800W 3-3,5 minute.
  • Ohladimo, narežemo na rezine in do konca popečemo v pečici na 200°C nekaj minut, da dobijo lepo zlatorjavo barvo.
  • ---
  • Koromač narežemo na tanke rezine, notranji stržen odstranimo.
  • Krompir olupimo in narežemo na majhne kocke. Oboje kuhamo v vodi, zelenjava naj bo prekrita z vodo; ko zavre, zmanjšamo ogenj in dodamo začimbe.
  • Ko se krompir zmehča, zmiksamo v kremno juho, dodamo narezan korenček in pokuhamo toliko, da se korenček malo zmehča (pri mlajših, ki še ne grizejo samostojno, lahko tudi vse skupaj zmiksamo ali pa skuhamo do mehkega).

Dodaj odgovor