1 min read
Kmečki zavitek – iz mlete govedine, kislega zelja in kremnega sira
Kmečki zavitek
* od 12. meseca dalje
* z glutenom
* z mlečnimi izdelki
* mesno - govedina
* z jajci
Ingredients
- VLEČENO TESTO po tem receptu: http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=500
- MLETA GOVEDINA 400 g
- KISLO ZELJE 400 g
- PARADIŽNIKOVA MEZGA 1 jušna žlica
- KREMNI SIR lahko tudi kremni namaz ali pa skuta, 200 g
- KISLA SMETANA 100 g
- JAJCE 1 kos
- POLNOZRNATA PIRINA MOKA za pomokanje testa
- MUŠKATNI OREŠČEK&KUMINA skupaj 1 čajna žlička
- MAJARON 2 ščepa
- ORIGANO 2 ščepa
Instructions
- Mleto meso na "suho" popražimo v ponvi na srednjem ognju, potrebujemo 4-5 minut, ves čas mešamo, da se ne prime. Dodamo začimbe in kislo zelje, po potrebi dolijemo malo vode, vmešamo mezgo in vse skupaj dušimo cca. 10 minut. Odstavimo in ohladimo.
- Jajce razžvrkljamo in ga zmešamo s kremnim sirom in kislo smetano.
- Testo razdelimo na 3 dele in vsakega posebej na tanko razvaljamo na pomokani površini, nato pa ga počasi in previdno vlečemo, da dobimo zelo tanko plast.
- Obložimo pekač s prvo plastjo, nanjo nadevamo meso in zelje ter prelijemo s polovico jajčne mase.
- Nato damo drugo plast in nadevamo s preostalim mesom in zeljem ter prelijemo z jajčno maso. Zadnjo, tretjo plast položimo čez celoten zavitek in robove testa prekrijemo čez zavitek.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C dobre pol ure.