1 min read
Veganski carski praženec z jabolčno čežano
Veganski carski praženec z jabolčno čežano
* od 11. meseca dalje * brez glutena * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
za praženec
- PIRINA MOKA 200 g
- BANANA 1 zrela
- VINSKI KAMEN 1 čajna žlička (lahko tudi pecilnega praška)
- RJAVI SLADKOR 15 g
- RIŽEVO MLEKO z okusom mandlja, nekaj žlic
- KOKOSOVA MAŠČOBA 1 kocka
- LIMONIN SOK 1 pest rozin
- ---
za jabolčno čežano
- JABOLKO 3 manjša olupljena
- RJAVI SLADKOR 5 g
- LIMONINA LUPINICA 1 čajna žlička
- CIMET ščep
Instructions
- Pretlačimo banano, dodamo moko, sladkor in pecilni prašek ter vse dobro premešamo. Postopoma dodajamo mleko ter z metlico mešamo v enotno, malo gostejšo zmes (bolj gosto kot za palačinke). Nekaj časa pustimo počivati, ta čas pa pripravimo čežano.
- Jabolka narežemo v posodo z malo vode, dodamo cimet, sladkor in limonino lupinico. Dušimo, dokler se jabolka ne zmehčajo, nato jih na grobo pretlačimo z vilico.
- Masi za praženec primešamo dobro ožete rozine.
- Segrejemo kokosovo maščobo na srednjem ognju ter vlijemo maso za praženec. Popečemo na eni strani (dobrih 10 minut, pazimo le, da se ne zažge). Previdno obrnemo in pečemo nekaj minut na drugi strani, nato pa s kuhalnico razkosamo na koščke, ki jih do konca popečemo do zlate barve.
- Postrežemo s čežano.
One thought on “Veganski carski praženec z jabolčno čežano”
Dodaj odgovor
Za objavo komentarja se morate prijaviti.
Uuuuu, tole bo zdele za vecerjo za celo familijo! Zelo lajkam printer friendly verzijo v pdf!