Kako v nekaj minutah pripraviti zares mehko, kremno, žametno polento, ki bo kar pobožala jezik?
Nič lažjega kot to! Potrebujete preprosto, domačo, vsem poznano polento, nekaj jajc ali pa za vegane nadomestek – čičerikino moko in špinačo. Še nekaj dobre volje ob mešanju, da nastane zares svilnata jed in voila – krasna večerja/priloga je pred vami!
Polenta je pravzaprav koruzni zdrob, ki se največkrat na policah najde v instant verziji. Koruzo zmeljejo in predhodno poparijo, tako da nam doma ni potrebno kuhati veliko časa in je ta koruzna poslastica pripravljena v pičlih nekaj minutah. Če pa se želite spopasti z veliko kuhalnico (‘polentarjem, ji tudi pravijo’), kupite pravo domačo polento, ki se kuha skoraj dobro uro, z neprestanim mešanjem. Je pa užitek ob hranjenju potem toliko večji, pa še nekaj kalorij ste pokurili. 🙂
Mi smo pripravili instant verzijo, ker med tednom čas kar zbeži in smo tako prihranili nekaj minut za družinsko Enko pred spanjem.
Zakaj obožujemo polento?
a sploh moramo naštevat?
zelo poceni in na voljo celo leto
uporabimo lahko instant, ki je zares ekspresna verzija ali pa se poigramo s pravim polentnim kuhanjem
domača, lokalna
zelo nasitna
budgetu prijazna
VEGETARIJANSKO BREZ MLEKA BREZ MESA
PORCIJE: za 4 osebe
TEŽAVNOST: 1/3
ČAS PRIPRAVE: 5 min
ČAS KUHANJA: 10min
KAJ POTREBUJEM
REPIČNO OLJE, 1 jušna žlica
POLENTA, instant, 1 skodelica
VODA, 3 skodelice
SOL, ščep
SUŠEN ČESEN, ščep
ŠPINAČA, uporabljena sveža, 300 g
JAJCE, 3
KAKO TO GRE
1. Polento skuhamo po navodilih z embalaže. Malo ohladimo.
2. Jajce ubijemo v skledo in solimo. Dobro razmešamo.
3. V ponev damo olje in ko se malo segreje, vanjo damo polento, nekajkrat premešamo.
4. Vmešamo jajca in vmešamo v polento. Kuhamo 2 minuti in ves čas mešamo na srednjem ognju.
5. Na koncu primešamo še oprano špinačo, česen in kuhamo, dokler špinača ne uvene. Postrežemo še toplo, obogatimo lahko z naribanim parmezanom, v rastlinski različici pa kvasnimi kosmiči.
VEGANSKA VERZIJA: Namesto jajc razmešamo 3 žlice čičerikine moke z vodo, dodamo malo česna v prahu, sušene paprike, soli in popra. V koraku 4 damo mešanico v ponev in vmešamo v polento. Sledimo nadaljnjemu postopku.
Na spletni strani boobeefoodee uporabljamo piškotke (cookies), ki sicer niso pečeni, so pa vseeno fini; zagotavljajo namreč, da stran deluje normalno, poleg tega pa poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani in štetje obiskovalcev.
Če boste nadaljevali z uporabo spletne strani, predpostavljamo, da so vam všečni in da se strinjate z njihovo uporabo.
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Znižane cene knjigic receptov ter brezplačna poštnina nad 40eur! Opusti