Lazanja z lečo iz ponve
2 mins read

Lazanja z lečo iz ponve

Lazanja netradicional se v vegi januarju sprehaja pod roko z gospodično Lečo, za nameček pa smo jo peljali plavat kar v ponev. Recept je izvrstna pogruntavščina za hitre tedenske večerje ali za budget-cuts, ko malo šparamo na elektriki in ne prižigamo gospe pečice.

Če se spomnite, smo pred kratkim delali lečin veganski bolonjez na zalogo – NO, evo jo, na hitro smo jo sprehodili iz zamrzovalnika in jo ozaljšali s testeninami za lazanjo (ki se vedno skrivajo nekje v shrambi ali hladilniku, v napol porabljenem paketu). 

Lazanja z lečo bo pri nas očitno postala družinska klasika, ki parira tradicionalni, bolj znani mesni različici. Od starega do mladega smo se strinjali, da je kombinacija res slastna, za vegansko različico brez jajc in mlečnih izdelkov, pa recepte še testiramo.

Voila, dober tek – če poskusite, prosim pošljite recept. 

Zakaj obožujemo to lazanjo?

  • ker je zelo hitro pripravljen obrok
  • ker nadev lahko poljubno zamenjamo in bo končni rezultat še vedno yum
  • okusen, polnovreden in slasten recept
  • s skledo zelene zimske solate dobimo prav fino kosilo
  • budgetu prijazna

VEGETARIJANSKO
JAJCA
MLEČNI IZDELKI

PORCIJE: za 3-4 osebe

TEŽAVNOST: 1/3

ČAS PRIPRAVE: 10 min

ČAS KUHANJA: 20 min

KAJ POTREBUJEM

TESTENINE ZA LAZANJO, sveže, 200-250g

LEČINA OMAKA, cca. 500-600 ml (okvirno 7-9 zajemalk), po tem receptu: https://www.boobeefoodee.si/blog/lecin-veganski-bolognese-na-zalogo/

GAUDA, 100 g

SKUTA, 100 g

JAJCE, srednje velikosti, 1

KAKO TO GRE

1. Na dno ponve damo 1/3 vse lečine omake in prekrijemo s 2-3 testeninami za lazanjo. Naribamo malo sira. 

2. Na to plast damo skuto, ki smo jo zmešali z jajcem in maso enakomerno razporedimo. Pokrijemo z 2-3 testeninami za lazanjo.

3. Damo drugo tretjino lečine omake in prekrijemo s testeninami za lazanjo. 

4. Prelijemo s preostalo omako in naribamo še sir.

5. Ponev pokrijemo in na majhnem ognju kuhamo 15-20 minut.