1 min read
Tunino-avokadovi polpetki z riževo solato in jajcem
Tunino-avokadovi polpetki z riževo solato in jajcem
* od 12. meseca dalje
* z glutenom
* brez mlečnih proizvodov
* mesno - ribe
* z jajci
Ingredients
za polpetke (10 kosov)
- TUNA v lastnem soku, 1
- AVOKADO 1/2 manjšega
- KORUZNI KOSMIČI 3 jušne žlice
- PETERŠILJ sveže nasekljan, 1 jušna žlica
- ČEBULA 1/2 manjše
- ČESEN 1 strok
- LIMETIN SOK 1 čajna žlička
- KORIANDER v prahu, ščep
- RDEČA PAPRIKA ščep
- INGVER ščep
- DROBTINE pirine, 2 jušni žlici, po potrebi tudi več
- REPIČNO OLJE 3 jušne žlice
za solato
- RIŽ 100 g
- AVOKADO 1/2 manjšega
- RDEČA ČEBULA 1/2 manjše
- PAPRIKA poljubna, 1/2 manjše
- KORENČEK 1 srednje velik
- JAJCE 1 kos
- LIMETIN SOK 1 čajna žlička
- OMEGA-3 OLJE 1 jušna žlica
Instructions
- Najprej skuhamo riž, ga odcedimo in operemo, počakamo, da se malo ohladi. Jajce skuhamo v trdo kuhano.
- Tuno dobro odcedimo, na to pa vse sestavine za polpetke, razen drobtin, zmiksamo na drobno. Dodamo drobtine, najprej eno žlico in dobro premešamo. Počakamo nekaj minut, da se masa napije. Če se nam še vedno zdi premokra (oblikujemo en testni polpet in vidimo, če se da lepo oblikovati), dodamo še drobtine. Ponovno počakamo nekaj minut in oblikujemo testni polpet. Tako dodajamo drobtine, dokler ne iz mase lahko oblikujemo dokaj čvrstih polpetkov.* (opombe spodaj)
- Segrejemo olje in na zmerni temperaturi na hitro opečemo polpetke, na vsaki strani 2-3 minute. Odcedimo na papirnati brisači.
- Rižu primešamo preostalo polovico avokada, na tanke rezine narezano čebulo, jajce, narezano papriko in nalistan korenček.
- Polijemo z limetinim sokom in oljem.
Notes
Raje počakajmo več minut, da se drobtine res napijejo; če bomo namreč dodali preveč drobtin, bo masa zbita in polpeti trdi.