1 min read
3-barvna zdrobova poslastica
3-barvna zdrobova poslastica
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc
Ingredients
- POLNOZRNAT PIRIN ZDROB 5-6 jušnih žlic (lahko tudi kakšen drug zdrob)
- MLEKO 2 dcl
- PRESNI KAKAV 2 čajni žlički
- JAGODE nekaj kosov
- DOMAČA JAGODNA MARMELADA 1 jušna žlica (lahko tudi kupljeno)*
Instructions
- Jagode narežemo na enako velike kose in položimo na spodnji del kozarca.
- Nato najprej zavremo 2 dcl mleka in v njem zakuhamo zdrob (2-3 jušne žlice). Previdno naložimo do nekje 1/3 kozarca.
- Preostalemu zdrobu dodamo kakav in premešamo ter naložimo v kozarec.
- Posodo umijemo in damo 1 dcl vode, jagodno marmelado in na kose narezane jagode. Pokuhamo kot bi kuhali kompot in jagode pretlačimo, ko se zmehčajo. Če voda izpari, jo dolijemo še 0,5 dcl (sekupaj naj bo tekočine okoli 2 dcl) in dodamo 2-3 žlice zdroba. Skuhamo do mehkega in preložimo v kozarec.
- Posujemo s kakavom in okrasimo z jagodo.
Notes
* Kupljene marmelade so ponavadi bolj sladke, zato jo dodajamo manj.