
Mlečni zdrob s pečenimi nektarinami
Uf ja, ta zajtrk je pa bil megastičen. Zdrob je sam po sebi že itak zelo okusen, če pa pripravite polnozrnato ali kamutovo različico, bo pa še zdrav. Tokrat sva se s sinkom posladkala za zajtrk in priznam, res izvrstno in okusno. 🙂
Poleg zdroba se podajo popečene nektarine, brez dodanega sladkorja, saj med peko same spustijo dovolj sladkorja in se ravno prav zmehčajo, da so prijetna polivka. Dodala sem še žlico domačevega višnjevega preliva, ki je bolj kiselkast in tako doda slastno protiutež temu krasnemu zdrobu.
Mlečni zdrob s pečenimi nektarinami
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Ingredients
- za dve osebi:
- POLNOZRNAT ZDROB, 60 g
- MLEKO, 200 ml
- MASLO, 5 g
- NEKTARINE, 2
- VIŠNJEV PRELIV, 2 zvrhani jušni žlici
- CIMET, ščep
Instructions
- Mleko (lahko tudi rastlinsko) zavremo in v njem zakuhamo zdrob. Prelijemo v skodelico in počakamo, da se malo ohladi, nato pa zvrnemo na krožnik.
- Malo masla (lahko tudi kokosove maščobe) segrejemo skupaj s cimetom. Dodamo narezane nektarine.
- Postrežemo z zdrobom.
Notes
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * lakto-vegetarijansko * brez jajc