
Medenkoti
Po uspešnem receptu za domače žele bonbončke, sem se tokrat odločila za medeno različico, ki ravno tako pomagajo vzpodbujati imunski sistem. Pravzaprav sem predrugačila sirup Imunko v te bonbončke, ki sem jih poimenovala Medenkoti. Narejeni so zelo hitro, saj sem uporabila camu-camu v prahu, ki je booogat z vitaminom C in je (verjetno) dobra alternativa za vse, ki so alergični na agrume.
Uporabila sem sestavine iz trgovine Zdrav obrok (kjer imajo še ogromno odličnih živil za krepak imunski sistem).
Medenkoti
Author:
Prep time:
Total time:
Serves: 25
Ingredients
- MED, najbolje kostanjev, 100 ml
- CAMU-CAMU, 3 zvrhane čajne žličke
- INGVER, v prahu, 1 zvrhana čajna žlička
- CIMET, 1 zvrhana čajna žlička
- KURKUMA, 1 zvrhana čajna žlička
- POPER, ščep
- AGAR-AGAR, v prahu, 2-3 g
- KOKOSOVA VODA, 4-5 jušnih žlic
Instructions
- Kokosovo vodo segrejemo do vretja in vmešamo agar. Dobro razmešamo, da se agar razpusti.
- Posebej zmešamo preostale sestavine in počasi primešamo agarjevo mešanico.
- Vlijemo v modelčke in ohladimo.
- Če se bonbončki ne strdijo (v dobri uri morajo biti že trdi, meni so se takoj po 15ih minutah), jih zmešamo skupaj. Posebej ponovno zmešamo še 2 g agarja v vreli tekočini in primešamo bonbončkovi masi ter ponovno vlijemo v modelčke.
Notes
Po 12. mesecu.