
Grahov falafel
Mhm, tudi grahov falafel obstaja. Izredno dober, ker mu daje grah tisti sladkasti priokus in je super protiutež čičeriki, ki je včasih že skoraj “pretežka” za ta slavni okusni veganski polpetek.
Kot vedno ne boste potrebovali veliko, mini sekljalnik, nekaj osnovnih sestavin in obilo dobre volje. Pri oblikovanju polpetkov vam lahko pomagajo tudi pridne male rokice. Polpetki so primerni tudi za dojenčke, saj jih lahko lepo primejo v roko.
Grahov falafel
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 12-15
Ingredients
- ČIČERIKA, predhodno namočena, 200 g
- GRAH, svež ali zamrznjen, ne vložen, 100 g
- PIRINA MOKA, samo nekaj žlic za vezavo (2-3 zvrhane jušne žlice)
- SVEŽ PETERŠILJ, nasekljan, 5 zvrhanih jušnih žlic
- ČEBULA, lahko tudi por, nasekljana, 1 zvrhana jušna žlica
- ČESEN, 1 manjši strok
- KORIANDER, ščep
- KOPER, ščep
- KUMINA, ščep
- KOKOSOVA MAŠČOBA ali MASLO GHEE, 1-2 jušni žlici, odvisno od velikosti posode (naj maščobe samo prekrije dno)
Instructions
- Čičeriko odcedimo in damo v sekljalnik.
- Dodamo preostale sestavine in zmiksamo v gladko maso. Pomagamo si z mokrimi rokami in oblikujemo v enako velike kroglice.
- Maščobo segrejemo in na njej spečemo eno testno kroglice – če razpade, masi dodamo še malo moke in postopek ponovimo. Ko se kroglica lepo speče, lahko spečemo še preostale, samo ne preveč naenkrat, ker se drugače maščoba pri peki malo ohladi in se kroglice ne pečejo, temveč kuhajo. Tako obstaja možnost, da bodo razpadale.
- Lahko jih pripravite tudi v pečici, v tem primeru vsako kroglice rahlo naoljite in pecite na 220°C funkcija ventilator 20 minut in jih sproti obračajte, da bodo lepo zapečene z vseh strani.
Notes
* od 10. meseca dalje * z glutenom * brez mlečnih izdelkov * vegansko * brez jajc