Kolerabino-ohrovtova juha s krompirjem in pirinimi svedroni

Kolerabino-ohrovtova juha s krompirjem in pirinimi svedroni
* od 9. meseca dalje
* z glutenom
* brez mlečnih proizvodov
* vegansko
* brez jajc
Ingredients
- KORENČEK 1 srednje velik
 - OHROVT 1/4 srednje velike glave
 - NADZEMNA KOLERABA 1/4 srednje velike glave
 - ZELENA PAPRIKA 1 manjši košček
 - ČEŠNJEV PARADIŽNIK 3 komadi
 - KROMPIR 1 srednje velik
 - POLNOZRNATI PIRINI SVEDRONI 10 g
 - ČESEN 1 strok
 - SONČNIČNO OLJE 1 čajna žlička
 - DROBNJAK sušen ali svež, ščep
 - ZELENA sušena, ščep
 - SLADKA RDEČA PAPRIKA v prahu, ščep
 
Instructions
- V posodo z malo vode dodamo cel strok česna ter vso narezano zelenjavo razen krompirja. Na hitro podušimo, da skoraj vsa voda izpari.
 - Dodamo začimbe in narezan krompir ter zalijemo z vodo, da je mešanica prekrita.
 - Kuhamo cca. 5 minut, vmešamo pirine svedrone.
 - Kuhamo še 10 minut oz. dokler svedroni niso mehki.
 
