1 min read    
	Limonino pecivo s korenčkovo skorjico

Limonino pecivo s korenčkom
* od 12. meseca dalje * z glutenom * z mlečnimi proizvodi * ovo-lakto vegetarijansko * z jajci
Ingredients
- pekač premera 25cm
 - BELA MOKA pšenična ali pirina, 350 g
 - MASLO 125 g
 - RJAVI SLADKOR 200 g (150 g za testo, 50 g prihranimo za nadev)
 - JAJCA 3 manjša
 - MLEKO 100 ml
 - JOGURT okus limona, 100 g
 - če nimamo jogurta, lahko damo limonin ekstrakt in 100 ml več mleka; ali samo mleko, brez ekstrakta - v tem primeru damo 1 naribano lupinico limone več
 - LIMONA 2 večji, če imamo limonin jogurt, sicer vzamemo 1 limono več
 - KORENČEK 1 velik
 - SLADKOR V PRAHU za posip
 
Instructions
- Maslo pustimo vsaj dobro uro na sobni temperaturi, da se zmehča. Penasto ga stepemo z metlico ali v mikserju, postopoma dodajamo sladkor, dokler ne dobimo enotne, gladke zmesi.
 - Nato dodajamo jajca, eno po eno in sproti stepamo, da nam masa malo naraste. Vmešamo jogurt in mleko (ali samo mleko), premešamo, nato pa počasi dodajamo moko.
 - Masa naj bo rahlo penasta, gladka, rahlo tekoča. Naribamo limoni (ali limone, če nimamo jogurta). Če se nam zdi masa presuha, dodamo še malo mleka.
 - V pekač zlijemo sok ene limone, stresemo preostanek sladkorja in naribamo korenček.
 - Ko maslo previdno zlivamo iz posode v pekač, je rahlo tekoča in se da lepo sesuti, če posodo rahlo tresemo; ostanke v posodi postrgamo z lopatko v pekač.
 - Pečemo v predhodno ogreti pečici na 170°C dobro uro; če robovi preveč rjavijo, jih pokrijemo s folijo.
 - Pecivo vzamemo iz pečice, previdno obrnemo na krožnik ali pladenj in pustimo, da se ohladi.
 - Po želji potresemo s sladkorjem v prahu.
 


One thought on “Limonino pecivo s korenčkovo skorjico”